1de1.com Yemek Tarifleri, Teknoloji ve Yaşam Rehberi

Yemek Tarifleri > Resimli Yemek Tarifleri > Yumurtalı Ekmek Tarifi

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Düşler Tarlası

 

   

 

 

Malzemeler;

(Bunlar aslında 3 kişilik malzeme ama biz 2 kişi yedik :)

 

Yumurtalı Ekmek Tarifi, Yumurtalı Ekmek Kızartması, Fırında Yumurtalı Ekmek

 

  

-   9 adet tost ekmeği

-   ½ kangal sucuk

-   4-5 adet küçük yada 2-3 adet büyük sosis

-   2 çorba kaşığı yoğurt

-   3 adet yumurta

-   150-200 gram kaşar peyniri

-   1 tatlı kaşığı margarin (ayçiçek yağı da konulabilir)

-   Birkaç sap maydanoz

-   Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber  

 

Yumurtalı Ekmek Yapılışı ;  

 

Bu kolay aperatifin adı tamimiyle  bittikten sonraki görüntüsünden ortaya çıktı, 5-10 dakika içinde hazır olacak bu kahvaltılık atıştırmayı tüm bekarlarımıza tavsiye ediyoruz. “Benimki bir yumurta bile kıramaz şekerim.” diyen kız arkadaşlarımıza da artık bir ders vermenin zamanı geldi eheh.  

 

Tarlamızı sürmeden önce içine konulacak olan malzemeleri hazır etmekte büyük fayda var, bunun için öncelikle bir kesme tahtası üzerinde sucuğumuzu -ki olmak zorunda değil, sadece sosis ya da salam da konulabilir- öncelikle dilimlere böleriz, ardından da bu dilimleri dörde bölerek hem küçülmesini hem de daha güzel gözükmesini sağlarız.

 

Ardından da sosisleri çok ince ya da çok kalın olmayacak bir şekilde dilimleriz. Artık sucuk ve sosislerimiz hazır durumda, burada daha önce de dediğimiz gibi içine başka sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz, “Tarla” sizin siz ne isterseniz onu ekin...

 

Yumurtalı Ekmek Tarifi, Yumurtalı Ekmek Kızartması, Fırında Yumurtalı Ekmek

 

Verdiği lezzetin dışında erimiş kaşarın görüntüsü de yemeğe ayrı bir hava katar, bu nedenle kaşar, tarlamız için çok önemlidir. 150-200 gram kadar kaşar peynirini önce TEFAL Compact Rondo 2500’ümüze sığacak büyüklükte dilimleriz. 

 

  

Ardından da rende aparatıyla rondomuzda kaşarımızı rendeleriz.

 

 

Artık rendelenmiş kaşarımız da hazırdır. Tabi ki hepimizin evinde mutfak robotu ve benzeri gereçler olmak zorunda değil, bu işlemi babalarımızdan kalma yöntemle bir “rende” yardımıyla da yapabiliriz. Tabi bu işlem birazcık daha uzun sürer ve biraz daha yorucudur.

 

 

Artık içine ekleyeceğimiz malzemelerimiz hazır duruma geldiğine göre seri bir şekilde tarlamızı ekmeye başlayabiliriz. Bunun için ilk yapılacak işlem yumurtaların derince bir kaseye konularak çırpılması olacaktır.

 

 

Bu çırpılmış yumurtaların içine biraz yoğurt (miktarı yukarıda yazıyor) konulur ve çırpmaya devam edilir.

 

 

Ardından bu karışıma bir parça da margarin konur ki kıvamı ve tadı daha iyi olsun. Aslında burada sıvı yağ da kullanılabilir bunu tamamen sizin tercihinize bırakıyoruz. Hatırlamışken bir noktadan daha bahsetmekte fayda var, eğer evde yoğurt yoksa sütte konulabilir, bunu komamızın nedeni, yemeğimizin bittikten sonraki muhteşem renginin oluşmasında bu süt ürünlerinin yardımcı olması ve elbette lezzetine lezzet katması.

 

Karışımımıza şu koyacaklarımızın hepsi isteğe bağlıdır; tuz, acı ve baharat seven arkadaşlarımız varsa istedikleri ölçüde bu karışıma katabilirler.  Biz sevdiğimiz için hepsini koyduk ama midelere dikkat, fazla baharat ve acı midenizi çok zorlar.

 

 

 

Yine aynı şekilde katılması zorunlu olmayan ama görünüş olarak güzel gözüken ve piştikten sonra da tarlamızın tadına hoş baharlı bir tat katan maydanoz bu karışımın içine katılır.  Tabi maydanozun yapraklarını tek tek yolarak içine atmayı unutmayın, bu işlemi yaparken can sıkıntısını gidermek amacıyla maydanoz falına da  bakabilirsiniz, seviyo, seviyo, seviyo, seviyo....

 

Ardından rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini ekler ve karıştırırız.  Görüntüler şimdiden muhteşem olmaya başladı bile.

 

 

Artık ana malzemelerimizi de katabiliriz. 

 

 

Beri yanda biz tarlayı sürerken ısınıp hazırlanması için fırınımızı orta ölçüde ızgara moduna getirir ve fırın ısınana kadar da biz tepsimizi süsleriz.

 

 

Hazırlamış olduğumuz karışımı tost ekmeklerinin üzerine sürer ve tepsiye yerleştiririz. 

 

 

Nasıl güzel gözüküyor değil mi?  Hoş, görünüş kimin umurunda önemli olan midenizde nasıl duracağı :)

 

 

Artık ısınmış olan fırınımıza bu tepsiyi sürer ve süreyi 5-6 dakikaya ayarlarız.  Süreyi kendi ayarlamak isteyenler saate yada ekmeklerin rengine bakarak da kolayca pişip pişmediğini anlayabilirler. 

 

 

5 dakika kadar sonra fırında üzeri nar gibi kızaran yumurtalı ekmeklerimiz servise hazırdır. 

 

 

 

 

Yumurtalı Ekmek Tarifi, Yumurtalı Ekmek Kızartması, Fırında Yumurtalı Ekmek

 

Düşler Tarlanızı bir içecek eşliğinde zevkle yiyebilirsiniz, afiyet olsun!

 

Yumurtalı Ekmek Tarifi, Yumurtalı Ekmek Kızartması, Fırında Yumurtalı Ekmek

 

Denediğiniz diğer Yumurtalı Ekmek tariflerini lütfen bizimle de paylaşın.

 

Yeni tariflerden haberdar olmak istiyorsanız ücretsiz ÜYE OLUN